Akte van bekwaamheid Godsdienst / levensbeschouwing

 

Het werken binnen de katholieke traditie van de basisschool en het begeleiden van kinderen in hun morele en religieuze ontwikkeling doet een extra beroep op de professionaliteit van leerkrachten. Hoe verantwoord je voor jezelf, aan kinderen, collega's, ouders, de katholieke geloofsgemeenschap en andere (geloofs)gemeenschappen in onze samenleving de keuzes die je hierbij maakt?


Met (beeld)verhalen, symbolen en rituelen sta je als leerkracht in een levende traditie van meer dan 2000 jaar. Je kiest, interpreteert en voegt iets toe. Niet altijd omdat je daar bewust voor kiest, soms ook omdat het je toevalt, je jezelf deelgenoot voelt van deze traditie of omdat je geraakt bent door iets of iemand.
 Professioneel opgeleide leraren geven de identiteit van het katholiek primair onderwijs vorm op basis van de door hen verworven kennisbasis godsdienst/levensbeschouwing RK.


Deze kennisbasis is mede tot stand gekomen door een inspirerende dialoog met de Nederlandse bisschoppen in de personen van  Monseigneur Everardus de Jong en  Monseigneur Jan Hendriks.
In de appendix van de kennisbasis zijn thema’s opgenomen die van belang zijn bij de verwerving van de Akte van Bekwaamheid Godsdienst/Levensbeschouwing RK.


Bezit van deze Akte geeft aan dat de leraar in staat is in het bijzondere en in het alledaagse diepere lagen te ontdekken:  betekenis en zin te ervaren en te verbinden aan thema’s uit de katholieke geloofstraditie.

Feature-1

Keurmerk en akte godsdienst / levensbeschouwing.

Lees meer
Feature-2

Overzicht aangesloten pabo's VKLO

Lees meer

 
Best Business Plan Here
 
     
Design By :VKLO 2014g

© Copyright VKLO.nl 2014. All Rights Reserved.